sannarelations.com
Beställ senaste boken Nya Självläkande människan
Sanna Relations
Aktuell infoSanna ord (blogg)Sanna Ehdin AnandalaFöreläsningarBöcker & CDLadda ner!Media & läsareDr Sannas Såpa / HälsotvålWebshopKost & hälsaFett & oljaFriskfaktorerRiskfaktorerEnergimedicinEnkla hälsorådHelhetshälsaVad är självläkning?FunktionsmedicinHolistisk - integrerad friskvårdVitaminer & mineralerHormonerAlternativmed behandlingarNäringsterapeuterHelhetsbehandlingarEU begränsar kosttillskottTidskrifter o websidorBra hälsoböckerMedvetna köpVäx inifrånInspirerandeBilderSanna med dr Andrew Weil

Alternativmedicinska behandlingar

Här tas olika alternativmedicinska behandlingar upp och studier gällande dem med ref och länkar vidare.

Eftersom det finns en mängd alternativmedicinska behandlingar kan endast en liten del beröras här (det kommer mer info).

Bilden till höger är från 2002 när Sanna Ehdin mötte prof Andrew Weil på en konferens i Alternativmedicinska behandlingsmetoder i San Diego. Andrew Weil är den store piojären på självläkning i USA och är ledare för programmet i Integrative Medicin, vid the College of Medicine, University of Arizona. Detta är det första försöket att förändra läkarutbildningen genom att inkludera info om alternativa behandlingsmetoder, kropp/själ-interaktion, healing och andra ämnen som ännu inte är inkluderade i läkarutbildningen.
Från akupunktur till schamanism

Denna guide till komplementär och alternativmedicin (KAM) är en utmärkt och intressant bok för alla som vill få en god översikt över KAM-behandlingar. Här beskrivs ett 100-tal olika behandlingars och metoders ursprung, kännetecken och användningsområden beskri...Är cancer mögel?

Cancerläkaren Tullio Summoncini är på Sverigeturné och föreläser i Göteborg den 23 april. Det är en intressant föreläsning om sambandet mellan cancer och svamp och mögel – och detta kommer att bli stort.


Vetenskapligt genombrott för naprapati

Naprapati fungerar bättre vid rygg- och nackbesvär än rekommenderad och bevisat effektiv rådgivning av läkare, visar en ny studie från Karolinska Institutet. Studien är den första stora utvärderingen av naprapati - och öppnar för att behandlingsformen integreras i den vanliga vården. Det är värdefull info inte minst ekonomiskt eftersom ospecifika ryggbesvär är en av de vanligaste orsakerna till långtidssjukskrivningar.


Yoga större än någonsin

Hela 16,5 miljoner amerikaner praktiserar yoga och i Sverige växer yoga-rörelsen för varje dag. Intresset är stort och därför har Vanity Fair's juninummer ett bildtema om förgrundsgestalterna inom yoga.


Bröstmjölk dödar cancerceller

Det naturliga är alltid bäst! Två studier från Universitetssjukhuset i Lund visar att Hamlet, ett protein som finns i bröstmjölk, effektivt dödar cancerceller på människor. Till skillnad från behandling med strålning och cellgift så dödar Hamlet de sjuka celle...Cancerpatienter diskuterar ogärna alternativ behandling med läkare

En engelsk studie undersökte hur manliga cancerpatienter får information om, värderar och väljer ut komplementära/alternativa behandlingsformer. Forskargruppen fann att patienter oftast följer råd från närstående och vänner och att det finns en rädsla för att ...Arnika oslagbar som första hjälp

Arnika montana (slåttergubbe) är det viktigaste homeopatiska medlet vid behandling av trauma och dess skadliga effekter. Den omnämns tidigt som läkeväxt för sårbehandling och den används än idag för behandling av sår, svullnader och insektsbett. Ett alkoholextrakt från blommorna ingår till exempel i många salvor.


Partiernas inställning till Alternativmedicin

Fler och fler uppsöker alternativmedicinare när det gäller hälsan. Frågan vi alla undrar över är vilka partier har förstått vikten av alternativ medicin? Vilket parti kommer att underlätta för Svensson att få de önskade alternativmedicinska behandlingarna. Nät...

Dela på Facebook Dela på Facebook   Skriv ut Skriv ut