sannarelations.com
Beställ senaste boken Nya Självläkande människan
Sanna Relations
Aktuell infoNews & ViewsTips & rådKurser & utbildningNyheterLänkarTerri Kosmicki i Sverigetidigare News & viewsSanna ord (blogg)Sanna Ehdin AnandalaFöreläsningarBöcker & CDLadda ner!Media & läsareDr Sannas Såpa / HälsotvålWebshopKost & hälsaFett & oljaFriskfaktorerRiskfaktorerEnergimedicinEnkla hälsorådHelhetshälsaMedvetna köpVäx inifrånInspirerandeBilderGoddag yxskaft

Det svenska livsmedelsverket verkar inte själva ha koll på vad de säger och gör. Förra veckan (17 nov) gick de ut med en rapport och sa att de gjorde tummen ned åt svenskarnas matvanor. Inte ens var tionde svensk äter tillräckligt mycket frukt och grönsaker och bara en av tio äter fisk minst tre gånger i veckan. Livsmedelsverket hade intervjuat 1 000 personer mellan 16 och 80 år och de som följer kostråden är i klar minoritet.

I dagens Göteborgsposten uttalar sig deras professor i näringsforskning, Wulf Becker, om att kosttillskott men omega 3-fettsyror är onödigt:
– Det finns inget allmänt skäl att äta fiskoljor, nej. Äter man vanlig mat och dessutom fisk regelbundet är det oftast inget problem, säger han till Göteborgsposten.

Men, hallå, de har ju precis konstaterat att endast en av tio äter fisk minst tre gånger per vecka. Omega 3-fettsyror är essentiella och vi behöver tillföra dem varje dag via kosten eller tillskott!
När ska den svenska livsmedelsverket sluta upp att ge felaktiga och förvirrande besked till svenskarna?

Det vore intressant att utsätta livsmedelsverket för samma sorts granskning som gjorde att det statliga Medicinska Forskningsråden fick avgå och sedan lösas upp för några år sedan. Så länge de har för täta kontakter med livsmedelsindustrin (som att margarinindustrin avlönar en av deras professorer) kan man tyvärr inte lita på deras olika uttalanden och råd. Inte heller är de uppdaterade med den senaste forskningen från USA och de fortsätter att rek sin lågfetts-högkolhydratsdiet trots att den resulterat i en kraftig ökning av övervikt och en diabetesepidemi. Det är för sorgligt.

Dela på Facebook Dela på Facebook   Skriv ut Skriv ut

« Tillbaka